Frigarui de porc cu cimbru
PrinteazaFrigarui de porc cu cimbru din: ulei, cimbru, patrunjel, boia, chimion, piper, carne de porc.
- 150 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă de cimbru tocat mărunt
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- 1 linguriţă de boia iute
- 2 linguriţe de chimion măcinat
- 1 linguriţă de boia dulce
- piper
- 700 g carne de porc
Mod de preparare:
Uleiul de măsline se toarnă într-un castron. Se spală cimbrul şi pătrunjelul, se usucă, se toacă mărunt şi se amestecă cu uleiul.
Se adaugă şi boiaua iute împreună cu chimionul măcinat, boiaua dulce şi un strop de piper. Se amestecă totul cu grijă.
Se taie carnea de porc în bucăţele de circa 2×2 cm, apoi se bagă în amestecul de condimente
şi se amestecă cu acesta.
Se lasă în frigider la marinat peste noapte într-un vas acoperit.
In ziua următoare se scoate carnea din marinadă şi se înşiră pe frigăruile din lemn umezite în prealabil. Se încinge grătarul. Marinada se toarnă într-o cratiţă şi se dă în clocot.
Frigăruile se lasă pe grătar circa 5-10 minute şi se stropesc regulat cu marinada.
Frigarui de porc cu cimbru
Pofta buna!