Frigarui de porc cu cimbru

Printeaza

Frigarui de porc cu cimbru din: ulei, cimbru, patrunjel, boia, chimion, piper, carne de porc.

Ingrediente:Frigarui-de_porc_cu_cimbru

  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 linguriţă de cimbru tocat mărunt
  • 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • 1 linguriţă de boia iute
  • 2 linguriţe de chimion măcinat
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • piper
  • 700 g carne de porc

 

Mod de preparare:

Uleiul de măsline se toarnă într-un castron. Se spală cimbrul şi pătrunjelul, se usucă, se toacă mărunt şi se amestecă cu uleiul.

Se adaugă şi boiaua iute împreună cu chimionul măcinat, boiaua dulce şi un strop de piper. Se amestecă totul cu grijă.

Se taie carnea de porc în bucăţele de circa 2×2 cm, apoi se bagă în amestecul de condimente
şi se amestecă cu acesta.

Se lasă în frigider la marinat peste noapte într-un vas acoperit.

In ziua următoare se scoate carnea din marinadă şi se înşiră pe frigăruile din lemn umezite în prealabil. Se încinge grătarul. Marinada se toarnă într-o cratiţă şi se dă în clocot.

Frigăruile se lasă pe grătar circa 5-10 minute şi se stropesc regulat cu marinada.

Frigarui de porc cu cimbru

Frigarui-de_porc_cu_cimbru

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.