Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras

Printeaza

Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras din: scăricică de porc, dovlecei, ardei graşi roşii, lămâie, ulei de măsline, verdeaţă tocată, muştar, sare, piper.

Frigarui_de_porc_cu_dovlecel_si_ardei_gras

Ingrediente:

  • 400 g scăricică de porc
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei graşi roşii

Ingrediente pentru marinată:

  • 1 lămâie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură verdeaţă tocată (rozmarin, cimbru)
  • 1 lingură muştar
  • sare, piper

Mod de preparare:

Marinată: se amestecă sucul de lămâie cu ulei, verdeaţă şi muştar; se sărează şi se piperează.

Se taie cuburi scăricică de porc, se aşază în suporturi de aluminiu pentru grătar, se acoperă cu marinata şi se răsuceşte de câteva ori. Se acoperă apoi cu folie şi se lasă să se marineze la frigi­der cel puţin câteva ore, cel mai bine peste noapte.

Cu o oră înainte de prepararea grăta­rului, se aşază în apă ţepuşele de lemn. Se taie dovleceii felii mai groase şi se taie ardeii graşi in dreptunghiuri egale.

Pe ţepuşele de lemn se înfig cuburile de carne, alternând cu cuburi de legume; se frig pe grătar timp de cca 15-20 min. Se servesc cu muştar

Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras

Frigarui_de_porc_cu_dovlecel_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.