Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras
PrinteazaFrigarui de porc cu dovlecel si ardei gras din: scăricică de porc, dovlecei, ardei graşi roşii, lămâie, ulei de măsline, verdeaţă tocată, muştar, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g scăricică de porc
- 2 dovlecei
- 2 ardei graşi roşii
Ingrediente pentru marinată:
- 1 lămâie
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură verdeaţă tocată (rozmarin, cimbru)
- 1 lingură muştar
- sare, piper
Mod de preparare:
Marinată: se amestecă sucul de lămâie cu ulei, verdeaţă şi muştar; se sărează şi se piperează.
Se taie cuburi scăricică de porc, se aşază în suporturi de aluminiu pentru grătar, se acoperă cu marinata şi se răsuceşte de câteva ori. Se acoperă apoi cu folie şi se lasă să se marineze la frigider cel puţin câteva ore, cel mai bine peste noapte.
Cu o oră înainte de prepararea grătarului, se aşază în apă ţepuşele de lemn. Se taie dovleceii felii mai groase şi se taie ardeii graşi in dreptunghiuri egale.
Pe ţepuşele de lemn se înfig cuburile de carne, alternând cu cuburi de legume; se frig pe grătar timp de cca 15-20 min. Se servesc cu muştar
Frigarui de porc cu dovlecel si ardei gras
Pofta buna!