Frigărui de porc cu legume

Printeaza

Frigărui de porc cu legume

Frigărui de porc cu legume

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc
  • o vânătă
  • 3 ardei graşi
  • 200 g ciuperci
  • 200 g roşii cherry
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 boabe de enibahar
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • boia dulce
  • pătrunjel
  • sos iute

Preparare:

Carnea de porc se taie în cuburi şi se pune într-un castron. Se condimentează cu boia dulce, sare, piper şi enibahar pisat. Se toarnă puţin ulei peste carne, se amestecă totul, se acoperă cu o folie alimentară şi se dă la rece pentru 30 de minute.

Ardeii graşi şi vânătă se taie în cuburi potrivite, ciupercile se curăţă, se spală şi se scurg. într-o tigaie se încinge puţin ulei, se adaugă usturoiul curăţat, se prăjeşte timp de cinci minute, apoi se scoate.

Carnea se prăjeşte în uleiul în care a fost usturoiul. Se prăjeşte bine pe toate părţile, se scoate şi se pune pe o farfurie. Intr-o tigaie separată se încinge puţin ulei şi se prăjesc legumele tăiate în cubuleţe, condi­mentate cu sare şi piper.

Legumele se înfig alternativ cu bucăţile de carne pe frigărui, se presară pătrunjel tocat şi se ser­vesc. Se pot servi cu un sos iute din roşii, usturoi pisat, sare, piper şi ulei.

Frigărui de porc cu legume

Frigărui de porc cu legume.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu prefer frigaruii de pui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.