Frigarui de porc la tava
PrinteazaFrigarui de porc la tava din: carne de porc, grasime, morcov, telina, ceapa, piper, usturoi, sare, condimente.
- 1 kg carne de porc
- o lingură de grăsime
- morcov
- telină
- ceapă
- piper boabe
- 1/2 căpăţână de usturoi
- sare
- alte condimente, după preferinţă
Mod de preparare:
Carnea macră (din pulpă) se sărează puţin şi se pune într-o ivăcu grăsime şi puţină apă în cuptorul bine încins. Când s-a rumenit, se întoarce şi după circa jumătate de oră, se daugă morcovul, ceapa tăiată subţire, usturoiul, boabele de piper şi condimentele.
Friptura se întoarce, iar dacă scade sucul de carne, se adaugă din când în când câte puţină apă, stropindu-se friptura cu acest suc din tavă. Friptura este gata când se încearcă cu furculiţa şi nu mai iese din ea un suc roşu sau rozaliu.
Dacă sosul este prea scăzut, se mai adaugă apă şi se continuă frigerea până se frăgezeşte complet. Se poate adăuga şi vin de bună calitate. Când este gata, se scoate, iar sosul 1 împreună cu legumele se strecoară prin sită, pasându-se.
Friptura se taie în felii doar în momentul servirii, altfel se usucă.
Garnituri potrivite: piure de cartofi, spanac, cartofii natur, varză călită, sote-uri de legume etc.
Pofta buna!