Frigarui de porc marinate
PrinteazaFrigarui de porc marinate din: carne de porc, seminte de coriandru, chimen, seminte de fenicul, boia dulce cu aroma de fum, usturoi, sare, sofran, oregano, foaie de dafin, otet de vin rosu, ulei de masline.
- 500 g carne de porc (preferabil muschi file) sau miel
marinata:
- 1/2 lingurita seminte de coriandru, macinate mare
- 1/2 lingurita chimen bine zdrobit
- 1/2 lingurita seminte de fenicul zdrobite
- 1-2 lingurite boia dulce cu aroma de fum (pimenton)
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 1 varf de cutit de sofran, infuzat cu 2 linguri de apa clocotita
- 1 lingura oregano proaspat, tocat (sau 1 lingurita oregano uscat)
- 1 foaie de dafin, maruntita
- 2 lingurite otet din vin rosu
- 2 lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în cuburi cu latura de 2,5-3 cm; aplatizaţi-le uşor cu palma. Zdrobiţi usturoiul şi frecaţi-1 cu sarea. Puneţi carnea într-un castron, puneţi peste ea toate ingredientele, în afară de ulei, şi amestecaţi foarte bine. Adăugaţi apoi şi uleiul, amestecaţi din nou, acoperiţi cu folie de plastic şi lăsaţi în frigider 2-12 ore.
Pregătiţi jarul. Inşiraţi carnea pe patru frigărui (dacă sunt din lemn, înmuiaţi-le bine în apă). Frigeţi-le cam 5-6 min pe fiecare parte. Carnea de porc trebuie să fie bine pătrunsă, cea de miel poate rămâne puţin roz în mijloc.
Pudraţi cu sare şi piper, serviţi imediat, cu diverse salate, eventual cu pătrunjel sau coriandru tocat pe deasupra.
Pofta buna!
Cam multe condimente pentru frigaruile de porc
Lasa ca asa ies mai gustoase frigaruile