Frigarui de pui cu aroma de mango

Printeaza

Frigarui de pui cu aroma de mango din: unt de arahide, smantana de cocos, sos de soia, chutney de mango, lime, piept de pui, mango, morcovi, coriandru, lipii.

Ingrediente: 

  • 5 linguri unt de arahide fin
  • 1 conservă a 160ml smântână de cocos (sau lapte de cocos cu conţinut ridicat de grăsimi)
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 linguri chutney de mango
  • coaja rasă de la 1 lime, plus sferturi pentru servit
  • 4 bucăţi piept de pui fără piele, tăiate în cuburi mari
  • 300g de mango, tăiat cuburi
  • 2 morcovi, raşi sau tăiaţi în bastonaşe
  • 1 mână frunze de coriandru
  • 4 lipii, încălzite

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, amestecă untul de arahide, smântână de cocos, sosul de soia, chutney-ul de mango şi coaja rasă de lime. Transferă jumătate din acest sos într-un bol de servit şi pune-l deoparte. Adaugă bucăţile de pui în bolul mare şi amestecă bine, pentru a se acoperi de sos. Carnea poate fi lăsată la marinat în frigider până la 24 de ore.

Infige bucăţile de pui pe frigărui (ar trebui să obţii 4-6 frigărui), alternându-le cu bucăţi de mango. Aşază-le într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Incinge cuptorul la temperatură mare şi găteşte frigăruile câte 5 minute pe fiecare parte, până când puiul se pătrunde.

Serveşte carnea şi mangoul în lipii calde, cu boluri diferite alături: morcovi, coriandru, sos satay şi sferturi de lime pentru stors pe deasupra.

Frigarui de pui cu aroma de mango

Frigarui_de_pui_cu_aroma_de_mango

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.