Frigarui de pui cu aroma de mango
PrinteazaFrigarui de pui cu aroma de mango din: unt de arahide, smantana de cocos, sos de soia, chutney de mango, lime, piept de pui, mango, morcovi, coriandru, lipii.
Ingrediente:
- 5 linguri unt de arahide fin
- 1 conservă a 160ml smântână de cocos (sau lapte de cocos cu conţinut ridicat de grăsimi)
- 1 lingură sos de soia
- 2 linguri chutney de mango
- coaja rasă de la 1 lime, plus sferturi pentru servit
- 4 bucăţi piept de pui fără piele, tăiate în cuburi mari
- 300g de mango, tăiat cuburi
- 2 morcovi, raşi sau tăiaţi în bastonaşe
- 1 mână frunze de coriandru
- 4 lipii, încălzite
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecă untul de arahide, smântână de cocos, sosul de soia, chutney-ul de mango şi coaja rasă de lime. Transferă jumătate din acest sos într-un bol de servit şi pune-l deoparte. Adaugă bucăţile de pui în bolul mare şi amestecă bine, pentru a se acoperi de sos. Carnea poate fi lăsată la marinat în frigider până la 24 de ore.
Infige bucăţile de pui pe frigărui (ar trebui să obţii 4-6 frigărui), alternându-le cu bucăţi de mango. Aşază-le într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Incinge cuptorul la temperatură mare şi găteşte frigăruile câte 5 minute pe fiecare parte, până când puiul se pătrunde.
Serveşte carnea şi mangoul în lipii calde, cu boluri diferite alături: morcovi, coriandru, sos satay şi sferturi de lime pentru stors pe deasupra.
Frigarui de pui cu aroma de mango
Pofta buna!