Frigarui de pui cu carnati in sos de portocale
PrinteazaFrigarui de pui cu carnati in sos de portocale din: piept de pui, chorizo sau linguica (cârnaţi portughezi) sau cârnaţi subţiri picanţi, ardei graşi roşii, ceapă, suc de portocale, coajă de portocală coaptă, oregano proaspăt sau uscat, boia de ardei afumată sau paprika normală, ulei de măsline extravirgin, usturoi.
Ingredinete:
- 280 g de piept de pui dezosat şi fără piele, tăiat in bucăţi de 4 cm grosime
- 170 g de chorizo, linguica (cârnaţi portughezi) sau cârnaţi subţiri picanţi, tăiaţi în bucăţi de 4 cm grosime
- 2 ardei graşi roşii, tăiaţi în fâşii cu grosimea de 4 cm
- 1 ceapă medie, tăiată în 8 felii
- 1/4 ceaşcă de suc de portocale
- 1/2 linguriţă de coajă de portocală coaptă
- 2 linguri de oregano proaspăt sau uscat, mărunţii
- 1 lingură de boia de ardei afumată sau paprika normală
- 1 1/2 linguriţă de ulei de măsline extravirgin
- 4 căţei de usturoi, pisaţi sau tocaţi mărunt
Mod de preparare:
Amesteca într-un bol toate ingredientele. Lasă la răcit între 15 şi 30 de minute. Seteaza grillul la foc mediu. Pune carnea de pui şi cârnaţii pe frigărui. Adaugă sare şi piper.
Găteşte până când toate bucăţile de carne se rumenesc, circa 10 minute; ai însă grijă să întorci frigăruile pe toate părţile.
Intre timp, căleşte ardeiul gras şi ceapa suficient cât să se înmoaie, 5-6 minute. Serveşte frigăruile împreună cu ceapa şi ardeiul.
Frigarui de pui cu carnati in sos de portocale
Pofta buna!