Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi
PrinteazaO reteta de frigarui de pui cu dovleac si cartofi din: pulpa dezosata de pui, ulei de masline extravirgin, dovleac, lapte de cocos, cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, curry, ghimbir si supa de pui.
- 600 g pulpă dezosată de pui
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru legume:
- 500 g dovleac
- 100 ml apă
- 50 ml lapte de cocos
- 2 cartofi
- 2 cepe mici
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 lingură curry
- 1 linguriţă ghimbir pulbere
- 450 ml supă de pui
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul de coajă, taie-1 felii şi apoi cuburi. Curăţă cartofii de coajă şi taie-i cuburi. Curăţă usturoiul şi taie-1 feliuţe. Taie carnea de pui cuburi şi înfige-o pe beţele de frigărui.
Indepărtează cotorul şi seminţele ardeiului iute, apoi taie-1 rondele subţiri. Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Pune într-o crăticioară ceapa, usturoiul, ardeiul iute, 100 ml de apă, curry, pulberea de ghimbir şi sare, după gust, apoi aşază-le pe foc.
Din momentul în care lichidul începe să clocotească, lasă să fiarbă 5 minute, apoi adaugă cartofii, dovleacul şi supa de pui. Lasă până dă din nou în clocot, acoperă cu un capac şi fierbe în continuare încă 10 minute.
Adaugă laptele de cocos şi amestecă bine, până când zeama de la legume se îngroaşă bine. Prăjeşte frigăruile de pui într-o tigaie cu ulei încins şi, când au căpătat o culoare aurie, scoate-le şi serveşte-le fierbinţi împreună cu garnitura de legume preparată.
Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi
Poftă bună!