Frigarui de pui cu fasole
Printeaza
- două piepturi de pui
- 4 ardei graşi
- 250 g fasole albă uscată
- un fir de praz
- 5 roşii
- un ardei iute mic
- două linguriţe de boia dulce
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- mărar
- varză roşie
- castraveţi verzi
- usturoi
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pune prazul şi se căleşte pînă cînd devine auriu.
Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tăiat rondele, jumătate de cană cu apă, sare şi piper. Se lasă să fiarbă pînă cînd sosul scade puţin, se adaugă fasolea scursă de apă şi se mai fierbe zece minute.
Piepturile de pui şi ardeii se spală, se taie cuburi, se înfig alternativ pe frigărui de lemn, se ung cu ulei, se condimentează, se presară boia dulce şi se frig pe grătar.
Se servesc alături de fasolea călduţă, presărate cu mărar tocat. Se pot servi cu o salată die varză roşie sau cu o salată din castraveţi verzi şi mujdei.
Poftă bună!