Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susan
PrinteazaO reteta de frigarui de pui cu ghimbir si legume cu susan din: piept de pui, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, piper negru, lamaie, cimbru, rozmarin, maghiran, ghimbir, praz, morcovi, mazare mangetout sau fasole verde si sare.
Mazărea mangetout este o varietate de mazăre ce se consumă cu păstăi cu tot. Este de culoare verde sau albicioasă, putând fi cumpărată din piaţă primăvara sau la începutul verii.
pentru frigărui:
- 600 g piept de pui
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri sos de soia
- 1 căţel de usturoi
- 3-4 boabe de piper negru
- 1/2 lămâie
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 crenguţă de măghiran
- 1 bucată ghimbir
pentru legume:
- 200 g praz
- 150 g morcovi
- 150 g mazăre mangetout sau fasole verde
- 20 g seminţe prăjite de susan
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Toacă ierburile aromatice, curăţă usturoiul, rade ghimbirul şi amestecă toate ingredientele cu uleiul de măsline, sosul de soia, zeama de lămâie şi boabele de piper zdrobite. Taie pieptul de pui cuburi şi pune-le la marinat în sos circa 1 oră.
Curăţă şi spală legumele. Pune mazărea mangetout într-o oală cu apă clocotită cu puţină sare şi fierbe-o circa 5 minute, apoi scoate-o şi scurge-o. Taie prazul şi morcovii rondele şi căleşte-le într-o tigaie cu ulei de măsline, apoi adaugă mazărea şi presară totul cu seminţe de susan.
Infige bucăţile de piept de pui în beţele pentru frigărui şi frige-le pe grătarul încins circa 10 minute, întorcându-le din când în când şi ungându-le cu zeama de la marinată.
Serveşte frigăruile fierbinţi, aşezate pe un pat de legume călite, decorate cu frunzuliţe de rozmarin şi fâşii de ghimbir.
Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susan
Poftă bună!