Frigarui de pui cu mere
PrinteazaFrigarui de pui cu mere din: piept de pui, mere, ulei, miere, suc de rosii, cimbru verde, boabe de mustar, boia dulce, sare, piper, slaninuta.
- 800 g piept de pui file sau pulpe dezosate
- 3 mere
- 60 ml ulei
- 4 linguri miere
- 250 ml suc de rosii
- 2 fire de cimbru verde
- 1 lingurita boabe de mustar
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- piper
- 1 felie slaninuta
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai în cuburi de 5-6 cm, pe care le presari cu sare şi piper, le stropeşti cu uleiul şi le păstrezi în frigider timp de 1 oră. Pregăteşti un amestec din miere, sucul de roşii, boia, boabele de muştar măcinate şi frunzuliţele de cimbru fin tocate.
Speli merele şi le tai în rondele groase de 1 cm. După preferinţă, le poţi decoji sau nu. Infigi în beţe din bambus pentru frigărui cuburi de carne, alternând cu felii de mere. Le frigi timp de 15 minute pe grătarul încins, în prealabil uns cu slăninuţă, întorcându-le pe toate părţile.
Spre sfârşit, le stropeşti cu puţin sos. Serveşti frigăruile calde, stropite cu sosul rămas.
Frigarui de pui cu mere
Pofta buna!