Frigarui de pui cu salata si sos de mustar
PrinteazaFrigarui de pui cu salata si sos de mustar din: piept de pui, făină, ceapa rosie, ardei graşi verzi, ulei, capere, roşii, rucola, fetică, ulei de măsline, miere, oţet de vin alb, mustar, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 fileuri de piept de pui
- 1 lingură făină
- 2 cepe roşii
- 2 ardei graşi verzi
- 2-3 linguri ulei
Pentru salată:
- 2 linguri capere
- 200 g roşii
- 100 g rucola
- 100 g fetică
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură miere
- 1 lingură oţet de vin alb
- 1 lingură muştar
- sare, piper
Mod de preparare:
Se taie cuburi carnea de pui. Se tăvăleşte apoi printr-un amestec de făină cu sare şi piper. Se curăţă ceapa, se taie în opt. Se spală ardeiul gras şi se curăţă de cotoare şi seminţe; pulpa se taie bucăţi.
Pe ţepuşe de lemn se înfig alternativ cuburi de carne, ceapă şi bucăţi de ardei gras. Se rumenesc pe toate părţile într-o tigaie cu ulei încins. Se dau apoj în cuptorul bine încins la 200 °C şi se mai coc cca 15 min.
Se prepară salata: caperele se amestecă împreună cu roşiile tăiate cuburi, rucola şi fetică. Intr-un borcan cu capac filetat se toarnă uleiul, mierea, oţetul şi muştarul; se scutură bine borcanul ca să se omogenizeze.
Se sărează şi se piperează după gust dressingul şi se toarnă peste salată. Se amestecă bine, astfel ca frunzele cte salată să fie bine învelite în. dressing (însă nici să nu şe zdrobească). Se serveşte irrîediat salata, cu frigăruile.
Frigarui de pui cu salata si sos de mustar
Pofta buna!