Frigarui de pui cu sos de arahide
PrinteazaFrigarui de pui cu sos de arahide din: ulei, pasta de curry, pasta de chilli, pulpe de pui dezosate, sos de arahide, lamaie, coriandru.
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu pastă de curry
- 1 linguriţă cu pastă de chilii
- 6 pulpe de pui dezosate
Pentru sos:
- 4 linguri cu sos de arahide
- 2 linguriţe cu pastă de chilii
- felii de lămâie şi coriandru proaspăt, pentru a servi
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amestecă uleiul de măsline cu pasta de curry şi pasta de chilii. Inlătură eventualele fâşii de grăsime de pe pulpe, apoi taie-le în fâşii de 2,5 cm grosime.
Pune-le în castronul cu marinata, acoperă-le pe toate părţile şi lasă-le la rece 1-3 ore. Umezeşte 12-20 de beţe de bambus în apă. Infige câte 2 fâşii de carne, pe lungime, pe fiecare băţ, având grijă ca vârful să fie acoperit.
Coace-le pe grătar, până când au devenit maronii şi carnea s-a pătruns. Pregăteşte sosul, amestecând toate ingredientele. Serveşte frigăruile cu sos, garnisite cu felii de lămâie şi coriandru proaspăt.
Pofta buna!