Frigarui de pui cu sos teriyaki
PrinteazaFrigarui de pui cu sos teriyaki din: amidon, sos de soia, zahar brun, ghimbir, praf de usturoi, miere, piept de pui, seminte de susan, ceapa verde.
- 1 lingura amidon
- ¼ ceasca sos de soia
- 1/4 cana de zahar brun
- 1/2 lingurita ghimbir
- 1/4 lingurita praf de usturoi
- 2 linguri de miere
- 1 kg piept de pui, dezosat, cuburi
- Seminte de susan
- Ceapa verde, feliata
Mod de preparare:
Intr-un castron mic, amestecati impreuna amidon si 1/4 cana de apa. Intr-o cratita mica la foc mediu, se adauga sos de soia, zahar brun, ghimbir, praf de usturoi, miere si 1 cana de apa, se aduce la foc mic.
Se adauga amestecul de amidon pana se ingroasa, aproximativ 2 minute. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr- o punga sau un castron mare, se combina sosul teriyaki si pui, marinati timp de cel putin 30 de minute. Incalziti gratarul la foc mediu.
Infigeti bucatile de pui pe betele de frigarui, si puneti pe gratar aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Serviti imediat, garnisite cu seminte de susan si ceapa verde.
Pofta buna!