Frigărui de pui pe pat de orez
PrinteazaO reteta de frigarui de pui cu garnitura de orez din: orez, sare, file de piept de pui, ardei gras, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, piper, boia si verdeata asortata.
- 200 g orez
- sare
- 400 g file de piept de pui
- 1 ardei gras galben
- 1 dovlecel
- 100 g roşii cherry
- 100 g ciuperci champignon
- 4 linguri ulei de măsline
- piper
- boia
- 70 g verdeaţă asortată (pătrunjel, ceapă verde, busuioc), tocată
Mod de preparare:
Orezul se fierbe al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se taie carnea cuburi. Se curăţă şi se taie bucăţi ardeiul gras şi dovlecelul. Se spală roşiile cherry, eventual se opăresc şi se de- cojesc. Se curăţă ciupercile.
Pe ţepuşe de lemn se înfig alternativ legume şi cuburi de carne. Se amestecă 3 linguri de ulei cu 1 linguriţă sare, 1 linguriţă piper şi 2 linguriţe boia; se ung frigăruile cu acest amestec.
Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie şi se prăjesc frigăruile de jur-împrejur cca 8 min. Se întorc din când în când. Se amestecă orezul cu verdeaţă şi se serveşte alături de frigărui.
Frigărui de pui cu garnitura de orez
Pofta buna!