Frigărui de pui pe pat de orez

Printeaza

O reteta de frigarui de pui cu garnitura de orez din: orez, sare, file de piept de pui, ardei gras, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, piper, boia si verdeata asortata.

Ingrediente:Frigărui de pui pe pat de orez

  • 200 g orez
  • sare
  • 400 g file de piept de pui
  • 1 ardei gras galben
  • 1 dovlecel
  • 100 g roşii cherry
  • 100 g ciuperci champignon
  • 4 linguri ulei de măsline
  • piper
  • boia
  • 70 g verdeaţă asortată (pătrunjel, ceapă verde, busuioc), tocată

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe al dente în apă cu sare, conform indicaţii­lor de pe ambalaj. Se taie car­nea cuburi. Se curăţă şi se taie bucăţi ardeiul gras şi dovlece­lul. Se spală roşiile cherry, eventual se opăresc şi se de- cojesc. Se curăţă ciupercile.

Pe ţepuşe de lemn se înfig alterna­tiv legume şi cuburi de carne. Se amestecă 3 linguri de ulei cu 1 linguriţă sare, 1 linguriţă piper şi 2 linguriţe boia; se ung frigăruile cu acest amestec.

Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie şi se prăjesc frigăruile de jur-împrejur cca 8 min. Se întorc din când în când. Se amestecă orezul cu verdeaţă şi se serveşte alături de frigărui.

Frigărui de pui cu garnitura de orez

Frigărui de pui pe pat de orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.