Frigarui de pui si crabi

Printeaza

Frigarui de pui si crabi din: crabi, sare, file de pui, vin, rosii, usturoi, piper, maioneza.

Ingrediente:Frigarui_de_pui_si_crabi

  • 2 crabi proaspeţi (de cca 700 g) sau creveti
  • sare
  • 500 g file de pui
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 g roşii (la conservă)
  • 2 câţei de usturoi
  • piper
  • 200 g maioneză

 

Mod de preparare:

Se introduc crabii în apă clocotită cu puţină sare şi se fierb circa 5 minute până devin roz. Apoi se scot din apă, se răcesc şi se rup foarfecele cu o mişcare de rotire.

Se extrage carnea şi se taie bucăţi. Fileul de pui se taie în cubuleţe potrivite pentru o îmbucătură, care se fierb apoi circa 6 minute în vin la foc mic.

După aceea se scot si se lasă la răcit.

Pentru maioneza cu ustu roi se introduc roşiile într-un blender. Se curăţă usturoiul şi se adaugă în blender, zdrobit.

Amestecul se condimentează cu sare şi cu piper si se pasează. Se adaugă maioneza şi se încorporează.

Bucăţelele de carne de pui şi de crab se aşează alternativ pe beţele de lemn. Frigaruile se servesc cu maioneza cu roşii şi usturoi.

Frigarui de pui si crabi

Frigarui_de_pui_si_crabi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.