Frigarui de scoici Saint-Jacques
PrinteazaFrigarui de scoici Saint-Jacques din: tarhon, patrunjel, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare, piper, scoici Saint Jacques, file de peste, arpagic.
- 2-3 crenguţe de tarhon
- 1/2 legătură de pătrunjel (cu frunză netedă)
- 2 căţei de usturoi
- 3 cepe mici (şalote)
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
- 20 scoici Saint Jacques scoase din cochilie
- 400 g file alb, ferm de peşte
- 1 lingură de rondele de arpagic verde (sibulet)
Mod de preparare:
Se spală ierburile aromatice, se scutură de apă şi se taie mărunt. Se curăţă usturoiul şi ceapa. Se taie ceapa cubuleţe şi se adaugă usturoiul presat. Se amestecă uleiul de măsline cu ierburile, ceapa şi usturoiul şi se asezonează cu sare şi piper.
Se amestecă pulpa scoicilor cu dressingul. Se taie fileul de peşte în cuburi potrivite ca mărime şi se amestecă cu scoicile şi cu dressingul. Se lasă la marinat minim 1 oră în frigider, într-un vas acoperit.
Se scot scoicile şi peştele şi lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Se înfig pe ţepuşe alternativ bucăţi de scoică şi de peşte, după care frigăruile se bagă la cuptor timp de circa 5 minute. După circa două minute frigăruile se întorc. La final, se aranjează pe un platou şi se servesc cu rondele de arpagic verde presărate deasupra.
Pofta buna!