Frigarui de seara
PrinteazaFrigarui de seara din: piept de pui, usturoi, lamaie, ulei, orez, mazare, sare, bete de frigarui.
- 2 piepţi de pui fără os
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- sucul de la 2 lămâi
- 50 ml ulei
- 200 g orez cu bobul lung
- 150 g mazăre congelată
- sare
- beţe de frigărui
Mod de preparare:
Beţele de lemn se pun la înmuiat în apă călduţă care să le acopere în întregime.
Apoi, din ulei, suc de lămâie, usturoi şi sare se face o marinată. Carnea spălată şi tăiată cuburi se amestecă în pasta cu lămâie şi se lasă aşa, la rece, să se marineze, timp de aproximativ 30 de minute.
Orezul şi mazărea se pun la fiert în vase separate, mazărea se pune la fiert congelată, orezul se pune cu de două ori mai multă apă şi un praf de sare.
Se scurg beţele, se pune carnea pe ele şi se se frig pe grătarul încins, învârtindu-le, pentru o frigere uniformă.
La masă, orezul fiert şi mazărea scursă se amestecă şi se aduc pe platou cu frigăruile calde. Se servesc cu muştar sau alte sosuri preferate.
Frigarui de seara
Pofta buna!