Frigărui de sepie cu ierburi aromatice
PrinteazaO reteta de frigarui de sepie cu ierburi aromatice din: sepii, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper si salata mixta.
- 400 g sepii medii
- 150 g pesmet
- 1 legătură ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie
- sare şi piper
pentru decor:
- salată mixtă
Mod de preparare:
Spală şi curăţă bine sepiile, eliminând osul, ochiul, ciocul din mijlocul tentaculelor, sacul galben şi cel cu cerneală.Taie sepia bucăţi medii cu un cuţit bine ascuţit.Spală şi zvântă frunzele salatei şi rupe-le cu mâna direct în farfurii.
Toacă mărunt ierburile aromatice şi amestecă-le cu pesmetul, jumătate din cantitatea de ulei, sare şi piper, după gust. Frământă-le cu mâna. Infige sepiile în beţele pentru frigărui şi trece-le prin amestecul de ierburi şi pesmet. Coace-le 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 190° C.
Serveşte frigăruile aşezate peste salată, stropite cu zeamă de lămâie şi cu puţin ulei de măsline.
Frigărui de sepie cu ierburi aromatice
Pofta buna!