Frigarui de sepii

Printeaza

Frigarui de sepii din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, otet din vin rosu, sofran, boia iute, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Frigarui_de_sepii

  • 1,5 kg sepii mici, curatate
  • 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba)
  • 1 lamaie (zeama)
  • 1 lingurita usturoi tocat marunt
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura ouzo
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/2 lingurita boia iute
  • lamaie si patrunjel pentru servit

 

Mod de preparare:

Puneti sepiile într-un castron şi amestecaţi-le cu restul ingredientelor. Acoperiţi vasul, lăsaţi în frigider pentru cel puţin 3 ore. Scoateţi sepiile din marinată (păstraţi marinata), înşiraţi-le pe frigărui, pe lung, prinzând şi partea tubulară.

Frigeţi-le cca 3-4 min pe fiecare parte, cu grătarul pus la 15 cm distanţă de jar. Ungeţi-le din când în când cu ulei de măsline. Serviţi imediat, cu marinata rămasă.

Frigarui de sepii

Frigarui_de_sepii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.