Frigarui de sepii
PrinteazaFrigarui de sepii din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, otet din vin rosu, sofran, boia iute, lamaie, patrunjel.
- 1,5 kg sepii mici, curatate
- 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba)
- 1 lamaie (zeama)
- 1 lingurita usturoi tocat marunt
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingura ouzo
- 1 lingura otet din vin rosu
- 1/4 lingurita sofran
- 1/2 lingurita boia iute
- lamaie si patrunjel pentru servit
Mod de preparare:
Puneti sepiile într-un castron şi amestecaţi-le cu restul ingredientelor. Acoperiţi vasul, lăsaţi în frigider pentru cel puţin 3 ore. Scoateţi sepiile din marinată (păstraţi marinata), înşiraţi-le pe frigărui, pe lung, prinzând şi partea tubulară.
Frigeţi-le cca 3-4 min pe fiecare parte, cu grătarul pus la 15 cm distanţă de jar. Ungeţi-le din când în când cu ulei de măsline. Serviţi imediat, cu marinata rămasă.
Frigarui de sepii
Pofta buna!