Frigarui de somn

Printeaza

 Frigarui de somn

Ingrediente:Frigarui de somn

  • 800g file de somn
  • 2 fire de praz
  • 4 roşii mari
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 200ml vin alb sec
  • 2 căţei de usturoi
  • foaie de dafin
  • rămurică rozma­rin
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă fileul de pieliţe şi de eventualele oase rămase de la tranşare, se spală şi se taie în cu­buleţe de circa 3 cm.

Se ames­tecă într-un bol vinul cu sosul de soia, zeama de lămâie, usturoiul pisat, foaia de dafin, rozmarinul tocat mărunt, sare şi piper, după gust.

Se pun bucăţile de peşte în acest baiţ, se acoperă bolul cu folie de plastic şi se pune la frigi­der pentru 30-40 de minute.

Se spală şi se curăţă prazul şi roşiile, apoi se taie prazul în bucăţi de 3 cm, iar roşiile în cubuleţe deaceleaşi dimensiuni.

Se înşiră pe băţ începând cu praz, apoi roşie, apoi o bucată de peşte. Se continuă astfel până când s-au pus 5-6 bucăţi de peşte pe o frigăruie.

Se pun frigăruile pe grătarul bine încins şi se frig întorcându-le pe toate părţile, până când se rumenesc bine.

Se servesc frigăruile cu garnitură de orez, pătrunjel, tocat mărunt şi feliuţe de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.