Frigarui de somn
PrinteazaFrigarui de somn
- 800g file de somn
- 2 fire de praz
- 4 roşii mari
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 200ml vin alb sec
- 2 căţei de usturoi
- foaie de dafin
- rămurică rozmarin
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă fileul de pieliţe şi de eventualele oase rămase de la tranşare, se spală şi se taie în cubuleţe de circa 3 cm.
Se amestecă într-un bol vinul cu sosul de soia, zeama de lămâie, usturoiul pisat, foaia de dafin, rozmarinul tocat mărunt, sare şi piper, după gust.
Se pun bucăţile de peşte în acest baiţ, se acoperă bolul cu folie de plastic şi se pune la frigider pentru 30-40 de minute.
Se spală şi se curăţă prazul şi roşiile, apoi se taie prazul în bucăţi de 3 cm, iar roşiile în cubuleţe deaceleaşi dimensiuni.
Se înşiră pe băţ începând cu praz, apoi roşie, apoi o bucată de peşte. Se continuă astfel până când s-au pus 5-6 bucăţi de peşte pe o frigăruie.
Se pun frigăruile pe grătarul bine încins şi se frig întorcându-le pe toate părţile, până când se rumenesc bine.
Se servesc frigăruile cu garnitură de orez, pătrunjel, tocat mărunt şi feliuţe de lămâie.
Pofta buna!