Frigarui de somon cu sos de branza
PrinteazaFrigarui de somon cu sos de branza din: creveti decorticati, file de somon, branza gorgonzola, mustar, maioneza, smantana, ceapa, sare, lamaie, ulei de masline, sos de soia, usturoi.
- 200 g creveti decorticati
- 300 g file de somon
- 100 g branza gorgonzola
- 2 lingurite de mustar
- 1 lingrua de maioneza
- 100 g smantana
- 1 fir de ceapa
- sare
pentru marinata:
- 1 lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingura de sos de soia
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Amestecă sucul de lămâie cu uleiul, sosul de soia şi usturoiul zdrobit. Adaugă creveţii şi somonul tăiat în bucăţi. Acoperă şi lasă la rece o oră. între timp, zdrobeşte brânza gor-gonzola cu furculiţa. Adaugă maioneza, muştarul şi smântână.
La final, pune ceapa tăiată mărunt şi potri-veşte gustul de sare. Infige bucăţile de somon pe beţe de frigăruie, alternând cu creveţi.
Rumeneşte-le pe grătarul încins, cel mult cinci minute pe fiecare parte. Serveşte-le cu sosul de brânză.
Frigarui de somon cu sos de branza
Pofta buna!