Frigărui de tofu şi legume
PrinteazaO reteta de frigarui de tofu cu legume din: tofu, masline negre, dovlecel, ardei gras, ciuperci, usturoi, ulei de masline extravirgin, faina alba, ierburi tocate si boia iute.
- 400 g tofu
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- 16 ciuperci champignon potrivite
- 1 căţel de usturoi
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură făină albă
- 1 lingură ierburi tocate (pătrunjel, rozmarin, cimbru, salvie şi oregano)
- 1 vârf cutit de boia iute
Mod de preparare:
Taie tofu cuburi. Curăţă şi spală ciupercile champignon. Pune într-o cratiţă apă la fiert şi, când dă în clocot, desfă în ea făina, pune ciupercile şi fierbe-le circa 4 minute. Taie dovlecelul rondele groase de 0,5 cm şi opăreşte-le 2 minute în apă clocotită cu un praf de sare. Frige ardeiul la flacără, decojeşte-1 şi taie-1 cuburi.
Amestecă într-un castronel 4 linguri ulei de măsline, usturoiul zdrobit, un praf de sare, ierburile aromatice tocate şi boiaua. Toarnă acest amestec peste cuburile de tofu şi lasă-le 30 de minute să se marineze.
Toacă măslinele mărunt şi amestecă-le cu 2 linguri de ulei. Montează frigăruile pe beţişoare speciale, alternând ingredientele, apoi frige-le pe grătar 3-4 minute. Serveşte frigăruile fierbinţi, presărate cu măslinele tocate.
Frigărui de tofu şi legume
Poftă bună!