Frigarui de ton cu sos Chermoula
PrinteazaFrigarui de ton cu sos Chermoula din: ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, sofran, sos Harissa, ulei, lamaie, ton, sare, piper.
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă
- 1/2 de legătură de coriandru si de linguriţă de chimion măcinat
- 1/2 de linguriţă de şofran măcinat
- 1/2 de linguriţă de sos Harissa
- 125 ml ulei de măsline
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 500 g ton
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sosul Chermoula se curăţă ceapa şi usturoiul; ceapa se rade fin, iar usturoiul se zdrobeşte, apoi se amestecă.
Verdeaţa se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt, după care se amestecă cu ceapa şi cu usturoiul.
Se adaugă chimionul, şofranul şi sosul Harissa. Se amestecă totul cu ulei şi cu zeamă de lămâie şi se lasă acoperit timp de 60 de minute să se întrepătrundă aromele.
Tonul se taie în bucăţi potrivite pentru o îmbucătură, se unge cu sosul Chermoula şi se lasă să stea minim o oră într-un vas acoperit.
La final, tonul se înşiră pe frigărui şi se prăjeşte pe toate părţile pe un grătar încins aproximativ 5 minute.
Frigarui de ton cu sos Chermoula
Pofta buna!