Frigarui de ton marinat

Printeaza

Frigarui de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru, patrunjel, capere, vinegreta.

Ingrediente:Retete_1

  • 1 bucata de ton de 500 g
  • 12 catei de usturoi

pentru marinata:

  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie galbena
  • 2 varfuri de cutit de ardei iute
  • 4 ramurele de patrunjel
  • 1 lingura cu pasta de ansoa

pentru salata de rosii:

  • 400 g rosii confiate
  • 2 cepe albe tocate
  • 1 lingura cu coriandru tocat
  • 1 lingura cu patrunjel tocat
  • 2 linguri cu capere
  • 3 linguri cu vinegreta

 

Mod de preparare:

Jupuiţi peştele de piele. Verificaţi dacă bucăţile de ton mai au oase. Spălaţi peştele, şter- geţi-l şi tăiaţi-l bucăţi de 2 sau 3 cm. Frecaţi în mîini căţeii de usturoi pentru a înlătura cojile.

Preparaţi marinata. Opăriţi roşiile 15 secunde, apoi decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tocaţi mărunt pulpa. Curăţaţi şi scoateţi germenul usturoiului, apoi zdrobiţi-l. Radeţi coaja lămîii şi apoi stoarceţi fructul pentru a obţine 1 lingură de zeamă. Puneţi pulpa de roşii, usturoiul şi coaja de lămîie rasă într-o farfurie adîncă, împreună cu celelalte ingrediente şi amestecaţi.

Adău­gaţi cuburile de ton, amestecaţi de mai multe ori pentru a le îm­biba cu marinată şi lăsaţi să se odihnească 30 de minute, la rece.

Aprindeţi grătarul cuptorului (sau un barbecue). Scurgeţi cubu­rile de ton şi infigeţi-le pe beţişoarele de dafin sau în scobitori şi puneţi un căţel de usturoi pe fiecare frigăruie. Frigeţi tonul 6-8 minute, întorcînd frigăruile.

Tăiaţi roşiile confiate bucăţi şi amestecaţi-le uşor cu celelalte in­grediente ale salatei. Serviţi în acelaşi timp cu frigăruile calde.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.