Frigarui de ton marinat
PrinteazaFrigarui de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru, patrunjel, capere, vinegreta.
- 1 bucata de ton de 500 g
- 12 catei de usturoi
pentru marinata:
- 2 rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 lamaie galbena
- 2 varfuri de cutit de ardei iute
- 4 ramurele de patrunjel
- 1 lingura cu pasta de ansoa
pentru salata de rosii:
- 400 g rosii confiate
- 2 cepe albe tocate
- 1 lingura cu coriandru tocat
- 1 lingura cu patrunjel tocat
- 2 linguri cu capere
- 3 linguri cu vinegreta
Mod de preparare:
Jupuiţi peştele de piele. Verificaţi dacă bucăţile de ton mai au oase. Spălaţi peştele, şter- geţi-l şi tăiaţi-l bucăţi de 2 sau 3 cm. Frecaţi în mîini căţeii de usturoi pentru a înlătura cojile.
Preparaţi marinata. Opăriţi roşiile 15 secunde, apoi decojiţi-le, scoateţi seminţele şi tocaţi mărunt pulpa. Curăţaţi şi scoateţi germenul usturoiului, apoi zdrobiţi-l. Radeţi coaja lămîii şi apoi stoarceţi fructul pentru a obţine 1 lingură de zeamă. Puneţi pulpa de roşii, usturoiul şi coaja de lămîie rasă într-o farfurie adîncă, împreună cu celelalte ingrediente şi amestecaţi.
Adăugaţi cuburile de ton, amestecaţi de mai multe ori pentru a le îmbiba cu marinată şi lăsaţi să se odihnească 30 de minute, la rece.
Aprindeţi grătarul cuptorului (sau un barbecue). Scurgeţi cuburile de ton şi infigeţi-le pe beţişoarele de dafin sau în scobitori şi puneţi un căţel de usturoi pe fiecare frigăruie. Frigeţi tonul 6-8 minute, întorcînd frigăruile.
Tăiaţi roşiile confiate bucăţi şi amestecaţi-le uşor cu celelalte ingrediente ale salatei. Serviţi în acelaşi timp cu frigăruile calde.
Pofta buna!