Frigarui de vita cu coniac
PrinteazaFrigarui de vita cu coniac din: muschi de vita, ceapa, ardei, coniac, cimbru, busuioc, vin, dafin, miere, piper, ienibahar.
- 300 g muşchi de vită
- 2 cepe mărişoare
- 2 ardei graşi (unul roşu, unul verde)
- 75 ml coniac
- cimbru
- busuioc
Pentru marinada:
- 1/2 pahar cu vin roşu sec
- 1 foaie de dafin
- 1 pahar cu apă fiartă şi răcită
- 1 linguriţă cu miere
- 5 boabe de piper negru
- 5 boabe de ienibahar
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru marinată, pune carnea în ea astfel încât să fie toată acoperită şi las-o la frigider până a doua zi seara.
Spală, curăţă şi taie ceapa în patru, carnea în cubuleţe iar ardeii în fâşii lungi şi late de două degete. Infige ingredientele pe frigăruie – ceapa, câte un cubuleţ de carne, felia de ardei pliată în două şi tot aşa.
Coace frigăruile pe grătar. Aşază-le pe un platou, varsă coniacul peste ele şi aprinde-le pentru a le flamba.
Frigarui de vita cu coniac
Pofta buna!