Frigarui de vita cu legume si sos
PrinteazaFrigarui de vita cu legume din: muschi de vita, ardei gras, ardei capia, dovlecel, ridichii, rosii cherry, ceapa rosie, ulei, otet balsamic, sos worchershire, cimbru, sare, piper.
- 750 g mușchi vită
- 2 ardei grași galbeni
- 2 ardei capia
- 1 dovlecel
- 4 ridichii
- 10 roșii cherry
- 2 cepe roșii
Pentru marinare:
- 2 linguri ulei
- 1 lingură oțet balsamic
- 1 lingură sos worchestershire
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea cubulețe.
Se prepară sosul de marinat din ingredientele de mai sus și se stropesc cu el cubulețele de carne. Se așază carnea într-un vas termoizolant, se acoperă cu folie și se lasă la frigider o noapte întreagă.
Dovlecelul, ceapa, ridichiile se curăță, se spală și se taie rondele. De asemenea și ardeii. Roșiile se taie jumătăți. Se aranjează ingredientele pe bețe alternativ.
Se frig pe grătarul foarte bine încins timp de 10 minute pe fiecare parte, pentru a păstra carnea zemoasă. Dacă se doresc mai bine fripte, se vor lăsă 15 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!