Frigarui de vita in sos picant
PrinteazaFrigarui de vita in sos picant din: carne de vita, sos de soia, ulei de seminte de struguri, sos sriracha, zahar brun, coriandru, usturoi, ceapa verde, unt de arahide, apa calda, lapte de cocos, ulei de susan, sos de peste, suc de limeta.
- 1 kg carne de vita
- 1/4 ceasca sos de soia
- 1/4 ceasca de ulei de seminte de struguri
- 1 lingura sos sriracha
- 1/4 ceasca zahar brun
- 1/4 ceasca coriandru, proaspat tocat
- 2 catei de usturoi, tocat
- 4 cepe verzi, felii
Ingrediente sos picant:
- 1/2 cana unt de arahide
- 1/4 ceasca de apa calda
- 1/3 cana lapte de cocos
- 1 lingura de ulei de susan
- 1 lingura sos de soia
- 1/2 lingura sos de peste
- 1/2 lingura sos sriracha
- sucul de la o jumatate de limeta
- 1 lingura zahar brun
- 1 catel de usturoi, pisat
- 1 lingura coriandru
- 2 cepe verzi, felii
Mod de preparare:
Pentru frigarui, taiati bucata pe jumatate, puneti intr-un vas termorezistent si dati la congelator pentru 30 de minute. Intr-un vas puneti zaharul brun, coriandrul, usturoi si ceapa verde.
Se adauga sos de soia, ulei si sos sriracha, se amesteca pentru a se combina.
Scoateti friptura din congelator si feliati subtire. Infigeti carne ape frigarui, scufundati in vasul cu condimente si lasati 45 de minute. Preincalziti cuptorul la 200C.
Puneti folie de aluminiu intr-o tava si introduceti tava in cuptor. Asezati frigaruile pe raftul de sarma din cuptor. Gatiti pentru 5 minute, rotiti si mai gatiti inca 5 minute.
Pentru prepararea sosului picant se amesteca untul de arahide cu apa fierbinte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pentru a se combina.
Serviti frigaruile cu sos picant.
Pofta buna!