Frigărui de vită picante
PrinteazaFrigărui de vită picante din: muschi de vita, ardei grasi, ceapa verde, pudra de chimen, pudra de curry, otet, boia iute, usturoi, sos de soia, ulei si patrunjel.
- 500 g muschi de vita
- 3 ardei grasi
- 200 g cuscus
- o legatura ceapa verde
- o lingurita cu pudra de chimen
- o lingurita cu pudra de curry
- o lingurita cu otet
- boia iute
- 4 catei de usturoi
- doua linguri cu sos de soia
- ulei
- patrunjel
Mod de preparare:
Muşchiul de vită se spală, se taie fâşii potrivit de groase şi se pune într-un bol împreună cu oţetul şi apa cât să-l acopere. Se lasă 30 de minute, se scoate şi se pune în alt bol. Se presară trei sferturi din pudra de chimen şi pudra de curry, se adaugă trei linguri cu ulei şi o linguriţă cu boia iute.
Se toarnă sosul de soia, se presară usturoiul curăţat de foi şi pisat şi ceapa verde tăiată bucă¬ţele. Se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum 4 ore. Se scoate carnea din marinată, se înfige pe frigărui de lemn înmuiate inapă sau unse cu ulei şi se aşază pe grătarul încins. Se frig pe fiecare parte 5-7 minute, apoi se aşază pe un platou.
Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, ardeii tăiaţi cubuleţe se amestecă cu pătrunjel tocat, restul de pudră de curry şi pudră de chimen, puţin ulei şi se serveşte alături de frigărui. Frigaruile de vita se pot coace in cuptorul incins, asezate pe o tava unsa cu ulei.
Frigărui de vită picante
Pofta buna!