Frigarui de vita si gasca
PrinteazaFrigarui de vita si gasca din: muschi de vita, piept de gasca, sare, piper, cimbru, ceapă, salate, ulei, marar, ou, mustar, lamaie.
- 1,5 kg muşchi de vită
- 450 g piept de gâscă
- sare
- piper
- cimbru
- 2 fire de ceapă verde
- 2 salate verzi
- 100 ml ulei
- mărar verde
- 2 ouă
- 1 lingunţă cu muştar
- zeamă de lămâie
- 12 frigărui
Mod de preparare:
Tăiaţi muşchiul în bucăţi egale iar pieptul de gâscă în felii subţiri şi puneţi-le intercalate pe frigărui. Ungeţi-le cu unt, daţi-le cu sare, piper şi cimbru, după care frigeţi-le pe grătar 10-15 minute.
Spălaţi salatele, rupeţi-le şi puneţi-le pe un şervet care să absoarbă apa.
Separat pregătiţi un sos din muştar, ulei, ceapă verde tocată, sare, puţin zahăr, zeamă de lămâie, ouăle fierte şi tocate mărunt. Combinaţi acest sos cu salată şi serviţi-l în salatieră, alături de frigărui.
Pofta buna!