Frigarui de vitel

Printeaza

Frigarui de vitel din: carne de vitel, slanina, piper, sare.

Ingrediente:Frigarui de vitel

  • 1 kg carne vitel (muşchiul spatelui sau pulpă)
  • 250 g slănină
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Muşchiul de vitel se curătă de pieliţă şi se taie bucăţele subţiri (sub 1 cm) şi de formă aproximativ pătrată, cu latura de 3-4 cm. Separat, se taie în bucătele subtiri şi slanina. Carnea este sărată, presărată cu piper (şi eventual cimbru sau busuioc) şi lăsată la aer cam o oră.

In final se pregătesc frigăruile, alternând bucătelele de carne cu feliutele de slănină.

Frigăruile se frig bine, rotindu-se pe toate partile, în aşa fel încât să fie rumenite la exterior, dar să rămână zemoase la mijloc. Se servesc calde, cu garnitură de cartofi prajiti sau piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.