Frigarui de vitel
PrinteazaFrigarui de vitel din: carne de vitel, slanina, piper, sare.
- 1 kg carne vitel (muşchiul spatelui sau pulpă)
- 250 g slănină
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Muşchiul de vitel se curătă de pieliţă şi se taie bucăţele subţiri (sub 1 cm) şi de formă aproximativ pătrată, cu latura de 3-4 cm. Separat, se taie în bucătele subtiri şi slanina. Carnea este sărată, presărată cu piper (şi eventual cimbru sau busuioc) şi lăsată la aer cam o oră.
In final se pregătesc frigăruile, alternând bucătelele de carne cu feliutele de slănină.
Frigăruile se frig bine, rotindu-se pe toate partile, în aşa fel încât să fie rumenite la exterior, dar să rămână zemoase la mijloc. Se servesc calde, cu garnitură de cartofi prajiti sau piure de cartofi.
Pofta buna!