Frigarui delicioase de pui
PrinteazaO reteta de frigarui delicioase de pui din: piept de pui, usturoi, suc de lamaie, suc de portocala, sofran, sare si piper.
- 10 piepţi pui
- 1 căpăţână mare usturoi
- sucul de la 5 lămâi
- sucul dc la 1 portocală
- şofran uscat
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Sc pregăteşte într-un vas mujdei de usturoi pisat, se adaugă sucul de lămâie şi de portocală şi ulei, omogenizându-se bine. Intr-un alt vas sc amestecă bine bulionul, zeama roşiilor fără pieliţe şi sâmburi, puţin ulei şi puţin suc de lămâie, piperându-se şi sărându-se după gust.
In acest suc se lasă câteva ore piepţii de pui, tăiaţi cubuleţe, apoi se scot, se înfig în vergele şi se prepară la foc (deasupra jarului). Când sunt gata, sc stropesc cu mujdei şi se înfăşoară în lipie (chiflă, eventual).
Poftă bună!