Frigarui din carne de miel marinata
PrinteazaFrigarui din carne de miel marinata din: carne de miel, ulei, cimbru, oregano, rozmarin, dafin, vin, lamaie, usturoi, rosii, ardei iute, vanata, dafin, piper, oregano, frigarui din lemn.
- 500 g carne de miel (de la umăr)
- 50 ml ulei de măsline
- 1 vârf de cuţit de cimbru
- 1 vârf de cuţit de oregano
- 1 vârf de cuţit de rozmarin
- 5 frunze de dafin
- 75 ml vin
- lingură de zeamă de lămâie
- căţei de usturoi
- 4 roşii
- 4 ardei iuţi
- 1 vânătă
- 4 frunze de dafin
- sare
- piper negru
- oregano
- 4 frigărui din lemn
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie în I bucăţi potrivite pentru oîmbucătură, care se pun apoiîntr-un vas.
Se toarnă pe deasupra vinul şi zeama de lămâie. Pentru marinadă se amestecă uleiul cu 50 ml de apă, cu verdeaţa şi cu o frunză de dafin mărunţită.
Roşiile se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Ardeii iuţi se curăţă, se spală şi se taieîn jumătăţi, apoi se îndepărtează cotorul şi seminţele. Vânătă se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se adaugă usturoiul curăţat şi zdrobit şi se amestecă. Marinada se toarnă peste carne şi se amestecă cu aceasta.
Se lasă la marinat la frigider peste noapte, în vas acoperit.
Frigăruile se prăjesc pe toate părţile pe grilul cu cărbuni sau pe grătarul-tigaie circa 10 minute. Intre timp, se ung cu marinada. Se asezonează cu sare şi cu piper şi se presară pe deasupra oregano. Carnea se scoate din marinadă, se lasă la scurs şi se înşirăfpe frigărui udate alternativ cu jumătăţi de frunze de dafin, sferturi de roşie, ardei şi vinete.
Frigarui din carne de miel marinata
Pofta buna!