Frigărui din carne macră si prune uscate
PrinteazaFrigărui din carne macră si prune uscate
Ingrediente:
- 12 prune uscate, fără sâmburi
- 20 cl de vin alb
- 1 file de porc (carne macră)
- 4 cepe mijlocii
- 12 felii de şuncă afumată
- 8 frunze de dafin
- 1 fir de ulei de măsline
- plante aromatice de Provence
Mod de preparare:
Frigărui din carne macră si prune uscate: Fierbeţi prunele la foc mic timp de 5 minute în vin alb. Stingeţi focul.
Acoperiţi şi lăsaţi să se umfle timp de 10 minute. Tăiaţi carnea macră în 12 cubuleţe. Decojiţi ceapa şi tăiaţi fiecare bucată în patru.
Scurgeţi prunele. Infăşuraţi fiecare prună într-o felie de şuncă.
Faceţi frigăruile, alternând: frunză de dafin, cub de carne, ceapă, prună cu şuncă. Stropiţi cu un strop de ulei de măsline.
Puneţi sare şi piper şi presăraţi ierburi de Provence după gust.
Puneţi pe grătar timp de 5 minute pe fiecare parte.
Poftă bună!