Frigarui din creveti

Printeaza

Frigarui din creveti din: ulei, patrunjel, sos, usturoi, ketchup, sare, piper, lime, creveti.

Ingrediente:Frigarui din creveti

  • 1/3 cană ulei de măsline
  • 1/4 cană ulei de susan
  • 1/4 cană pătrunjel tocat
  • 2 linguri hot sauce
  • 2 linguri usturoi granulat
  • 1 lingură ketchup
  • 1 linguriţă sare proaspăt râşnită
  • 1 linguriţă piper alb măcinat
  • 3 linguri zeamă de lime sau lămâie
  • 1 kg creveţi mari, roz, curăţaţi şi decorticaţi

 

Mod de preparare:

Bateţi uleiurile cu pătrunjelul, sosul iute, usturoiul, ketchupul, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Lăsaţi deoparte 1/4 din această marinată, pentru a o folosi mai târziu.

Puneţi creveţii într-o pungă cu fermoar sau o cutie cu capac şi amestecaţi-i bine cu marinata. Inchideţi recipientul, lăsaţi 2 ore în frigider, înşiraţi creveţii pe frigărui, străpungând o dată prin cap, o dată prin coadă.

Frigeţi-i 2 minute pe fiecare parte, până devin opaci, ungându-i frecvent cu marinada păstrată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.