Frigarui din creveti
PrinteazaFrigarui din creveti din: ulei, patrunjel, sos, usturoi, ketchup, sare, piper, lime, creveti.
- 1/3 cană ulei de măsline
- 1/4 cană ulei de susan
- 1/4 cană pătrunjel tocat
- 2 linguri hot sauce
- 2 linguri usturoi granulat
- 1 lingură ketchup
- 1 linguriţă sare proaspăt râşnită
- 1 linguriţă piper alb măcinat
- 3 linguri zeamă de lime sau lămâie
- 1 kg creveţi mari, roz, curăţaţi şi decorticaţi
Mod de preparare:
Bateţi uleiurile cu pătrunjelul, sosul iute, usturoiul, ketchupul, sarea, piperul şi zeama de lămâie. Lăsaţi deoparte 1/4 din această marinată, pentru a o folosi mai târziu.
Puneţi creveţii într-o pungă cu fermoar sau o cutie cu capac şi amestecaţi-i bine cu marinata. Inchideţi recipientul, lăsaţi 2 ore în frigider, înşiraţi creveţii pe frigărui, străpungând o dată prin cap, o dată prin coadă.
Frigeţi-i 2 minute pe fiecare parte, până devin opaci, ungându-i frecvent cu marinada păstrată.
Pofta buna!