Frigarui din ficat de pui
PrinteazaFrigarui din ficat de pui din: ficatei, piper, ulei, ceapa, vin, mustar, smantana, sare.
- 12-16 ficăţei
- piper alb, proaspăt măcinat
- ulei pentru uns
Pentru sos:
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă medie, tocată foarte imărunt
- 30 ml vin alb
- 4 linguri muştar cu boabe
- 3 linguri smântână foarte grasă
- 1 linguriţă piper roşu şi negru, măcinat mare
- sare
Mod de preparare:
Preparaţi sosul prăjind ceapa în ulei, până devine transparentă. Amestecaţi continuu. Turnaţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 20-30 sec. Puneţi muştarul şi piperul, amestecaţi şi lăsaţi să dea într-un clocot.
Luaţi de pe foc, încorporaţi smântână, amestecând bine. Păstraţi sosul cald.
Usccaţi ficăţeii pe un prosop, ungeţi-i cu ulei, pudraţi-i cu piper, după gust. Inşiraţi-i pe 4 frigărui şi frigeţi-i, până se rumenesc pe toaite părţile.
Serviţi-i cu sosul cald de muştar.
Pofta buna!