Frigarui din ficat de pui

Printeaza

Frigarui din ficat de pui din: ficatei, piper, ulei, ceapa, vin, mustar, smantana, sare.

Ingrediente:Frigarui din ficat de pui

  • 12-16 ficăţei
  • piper alb, proaspăt măcinat
  • ulei pentru uns

Pentru sos:

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă medie, tocată foarte imărunt
  • 30 ml vin alb
  • 4 linguri muştar cu boabe
  • 3 linguri smântână foarte grasă
  • 1 linguriţă piper roşu şi negru, măcinat mare
  • sare

 

Mod de preparare:

Preparaţi sosul prăjind ceapa în ulei, până devine transparentă. Amestecaţi continuu. Turnaţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 20-30 sec. Puneţi muştarul şi piperul, amestecaţi şi lăsaţi să dea într-un clocot.

Luaţi de pe foc, încorporaţi smântână, amestecând bine. Păstraţi sosul cald.

Usccaţi ficăţeii pe un prosop, ungeţi-i cu ulei, pudraţi-i cu piper, după gust. Inşiraţi-i pe 4 frigărui şi frigeţi-i, până se rumenesc pe toaite părţile.

Serviţi-i cu sosul cald de muştar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.