Frigarui din ficat de gasca
PrinteazaFrigarui din ficat de gasca din: ficat, sare, piper, unt, rosii, ulei, mazare.
- 1,5 kg ficat de gâscă
- 500 g file afumat
- sare
- piper
- 100 g unt
- 200 g roşii
- 1 ceaşcă de ulei
- mazăre
Mod de preparare:
Tăiaţi ficatul în bucăţi egale, puneţi-le câteva secunde in apă clocotită, apoi aşezaţi-le pe un şervet.
Curăţaţi roşiile de pieliţe şi de seminţe, tăiaţi-le în cuburi mici şi daţi-le cu puţină sare. Lăsaţi-le 30 de minute.
Tăiaţi fileul afumat şi puneţi-l pe frigărui intercalat cu ficatul şi roşiile. Ungeţi totul cu unt, daţi cu sare şi piper, apoi lăsati-le să se frigă 10-12 minute.
Aduceţi preparatul la masă pe platou şi serviţi-l cu sote de mazăre tânără.
Pofta buna!