Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar

Printeaza

Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar din: ficatei, piper, ulei, ceapa, vin alb, mustar cu boabe, smantana, piper, sare.

Ingrediente:Frigarui_din_ficat_de_pui_cu_sos_de_smântâna_si_mustar

  • 12-16 ficatei
  • piper alb, proaspat macinat
  • ulei pentru uns

sos:

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa medie, tocata foarte marunt
  • 30 ml vin alb
  • 4 linguri mustar cu boabe
  • 3 linguri smantana foarte grasa
  • 1 lingurita piper rosu si negru, macinat mare
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Preparaţi sosul prăjind ceapa în ulei, până devine transparentă. Amestecaţi continuu. Turnaţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 20-30 sec.

Puneţi muştarul şi piperul, amestecaţi şi lăsaţi să dea într-un clocât. Luaţi de pe foc, încorporaţi smântână, amestecând bine.

Păstraţi sosul cald.

Uscaţi ficăţeii pe un prosop, ungeţi-i cu ulei, pudraţi-i cu piper, după gust. înşiraţi-i pe 4 frigărui şi frigeţi-i, până se rumenesc pe toate părţile. Serviţi-i cu sosul cald de muştar.

Frigărui din ficat de pui, cu sos de smântână şi muştar

Frigarui_din_ficat_de_pui_cu_sos_de_smântâna_si_mustar

Pofta buna!

 

 

 

Frigarui de iepure cu masline verzi

Frigarui de iepure cu masline verzi

Frigarui de iepure cu masline verzi din: file de iepure, cimbru, sherry, sare, piper, portocale, otet, ulei, masline. Ingrediente: 500 g file de iepure 1 fir de cimbru 5 linguri de sherry sec sare piper 3 portocale 2 linguri de oţet de sherry 4 linguri de ulei de măsline 20 măsline verzi ulei pentru prăjit […]

Frigarui de gasca

Frigarui de gasca

Frigarui de gasca din: carne de gasca, ciuperci, carnaciori, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg carne de gâscă 600 g piept afumat de gaşca 600 g ciuperci 400 g cârnăciori sare piper ulei   Mod de preparare: Tăiaţi carnea de gâscă în bucăţi mici iar restul ingredientelor în felii subţiri. Puneţi-le, intercalate, pe frigărui, ungeţi-le cu […]

Frigarui de creveti picante

Frigarui de creveti picante

Frigarui de creveti picante din: creveti, ulei de susan, miere, sos sriracha, lamaie, ustroi, sare, piper. Ingrediente:  16 creveți 2 linguri de ulei de susan 2 lingurițe de miere sau zahăr 2 lingurițe sos sriracha coaja si sucul de o jumătate de lămâie 4 căței de usturoi sare și piper   Mod de preparare: Spalati […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.