Frigărui din fructe de mare şi mămăligă
PrinteazaO reteta de frigarui din fructe de mare si mamaliga din: mamaliga, moscardini, ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, patrunjel, vin alb, otet balsamic, marar, sare si piper. In comerţ există două tipuri de moscardini, cei normali şi cei albi.-Primii sunt mai apreciaţi decât cei albi, ambele varietăţi putând fi preparate în numeroase moduri. Cu toate acestea, cei albi sunt mai gustoşi şi se pretează în mod deosebit pentru prăjire şi frigere.
pentru frigărui:
- 500 g mămăligă
- 500 g moscardini (caracatiţe mici)
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 16 cozi de creveţi mari
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel tocat
- 1/2 pahar vin alb
- 2 linguri oţet balsamic
- 4 fire de mărar
- sare şi piper
pentru decor:
- frunze de cicoare roşie (radicchio)
Mod de preparare:
Curăţă moscardinii şi pune-i la fiert pentru 2-3 minute în apă clocotită cu puţină sare şi vinul alb. Scurge-i şi sotează-i într-o tigaie cu jumătate din cantitatea de ulei încins, pătrunjelul şi usturoiul zdrobit. La sfârşit, pune sare şi piper, după gust.
Curăţă cozile de creveţi; taie mămăliga cubuleţe cu grosimea de 0,5 cm. Infige bucăţile de mămăligă pe beţele pentru frigărui, alternând cu creveţi şi moscardini. Pune frigăruile pe grătarul încins şi frige-le câte 2-3 minute pe fiecare parte. Prepară o emulsie amestecând oţetul balsamic cu restul de ulei şi un praf de sare.
Adaugă mărarul tocat în sos, amestecă şi stropeşte cu el frigăruile. Serveşte frigăruile fierbinţi, însoţite, după gust, de o salată de cicoare roşie.
Frigărui din fructe de mare şi mămăligă
Poftă bună!