Frigărui din fructe de mare şi mămăligă

Printeaza

O reteta de frigarui din fructe de mare si mamaliga din: mamaliga, moscardini, ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, patrunjel, vin alb, otet balsamic, marar, sare si piper. In comerţ există două tipuri de moscardini, cei normali şi cei albi.-Primii sunt mai apreciaţi decât cei albi, ambele varietăţi putând fi preparate în numeroase moduri. Cu toa­te acestea, cei albi sunt mai gustoşi şi se pretează în mod deosebit pentru prăjire şi frigere.

Ingrediente:Frigărui din fructe de mare şi mămăligă

pentru frigărui:

  • 500 g mămăligă
  • 500 g moscardini (caracatiţe mici)
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 16 cozi de creveţi mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel tocat
  • 1/2 pahar vin alb
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 4 fire de mărar
  • sare şi piper

pentru decor:

  • frunze de cicoare roşie (radicchio)

 

Mod de preparare:

Curăţă moscardinii şi pune-i la fiert pentru 2-3 minute în apă clocotită cu puţină sare şi vinul alb. Scurge-i şi sotează-i într-o tigaie cu jumătate din cantitatea de ulei în­cins, pătrunjelul şi usturoiul zdrobit. La sfârşit, pune sare şi piper, după gust.

Curăţă cozile de creveţi; taie mămăliga cubu­leţe cu grosimea de 0,5 cm. Infige bucăţile de mămăligă pe beţele pentru frigărui, alternând cu creveţi şi moscardini. Pune frigăruile pe grătarul încins şi frige-le câte 2-3 minute pe fiecare parte. Prepară o emulsie amestecând oţetul balsamic cu restul de ulei şi un praf de sare.

Adaugă mărarul tocat în sos, amestecă şi stropeşte cu el frigăruile. Serveşte frigăruile fierbinţi, însoţite, după gust, de o salată de cicoare roşie.

Frigărui din fructe de mare şi mămăligă

Frigărui din fructe de mare şi mămăligă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.