Frigarui din mamaliga
PrinteazaFrigarui din mamaliga din: malai, apa, cimbru, ulei de masline, jambon, sare si piper.
- 200 g malai
- 700 ml apa
- 1 lingura cimbru uscat faramitat
- 2 linguri ulei de masline
- 300 g felii de jambon curd-uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi apa cu putină sare la fiert şi când clocoteşte adăugaţi treptat mălaiul, amestecând încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Faceţi o mămăligă şi lăsaţi-o să fiarbă până când se întăreşte bine. Amestecaţi mereu în vas.
După ce a fiert 25 de minute, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi cimbrul sfărâmat, 1 lingură ulei, sare şi piper, după gust.
Amestecaţi bine ingredientele şi turnaţi amestecul într-o tavă unsă cu ulei. Nivelaţi mămăliga şi lăsaţi-o să se răcească.
Tăiaţi-o apoi în cubuleţe cu latura de 2,5 – 3cm. Infăşuraţi fiecare cubuleţ în câte o bucăţică de jambon şi apoi înşiraţi-le pe beţe de frigărui.
Puneţi-le pe grătarul încins şi întoarceţi-le din când în când pentru a se rumeni uniform.
Frigarui din mamaliga
Pofta buna!