Frigarui din maruntaie de pasare
PrinteazaFrigarui din maruntaie de pasare din: ficatei, pipote, inimi slanina, gogosar, ulei, boia, maghiran, lamaie, sare, piper.
- 8-10 ficăţei
- 4-6 pipote
- 8-10 inimi de pasăre
- 100 g slănină afumată
- 1 gogosar
- 2 linguri cu ulei de salată
- 1 linguriţă cu boia iute de ardei
- sare
- piper
- măghiran
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Curăţaţi maruntaiele, spălaţi-le, daţi-le în clocot, iar pipotele şi inimile fierbeţi-le în apă puţină, acoperit, până se pot consuma.
Faceţi un amestec din ulei şi boia, treceţi măruntaiele prin amestec, săraţi şi piperaţi, apoi înfigeţi-le în frigărui, alternând ficăţeii cu slănina (cuburi), inimă, pipote şi felii de gogoşar sau altă legumă.
Tăiaţi măruntaiele în două, ca să nu se rupă la frigere. Frigeţi-le pe jar, puse pe grătar (sau în cuptor, cu o cratiţă cu apă dedesubt).
Stropiţi-le cu lămâie, aromatizaţi-le cu măghiran şi serviţi-le calde, lângă pâine de casă şi vin alb.
Pofta buna!