Frigarui din peste cu carnati
PrinteazaFrigarui din peste cu carnati din: file de peste, ciuperci, kaizer, carnati, castravete, rosii, usturoi, ulei, sare, piper, mustar.
- 1 kg file peşte
- 150 g ciuperci
- 150 g kaizer
- 150 g cârnaţi
- 1 castravete (de seră)
- 4 roşii (mai tari)
- 3 căţei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
- muştar
Mod de preparare:
Se spală şi se taie bucăţi de 3-4 cm file-ul de peşte, care nu trebuie să aibă prea multe oase. Se şterge cu hârtie absorbantă, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă deoparte 30 de minute. Se iau ciupercile, cu pălărie mai mare, pentru a le putea înfige pe ţepuşă.
Se spală şi se opăresc trei minute în apă cu sare şi lămâie, apoi se scurg şi se lasă să se răcească. Se taie cuburi mai mari kaizer-ul şi se taie rondele cârnaţii. Se taie felii mai groase castravetele şi roşiile. Ingredientele pregătite se înfig pe ţepuşe alternativ.
Se freacă patru-cinci linguri de ulei cu usturoi, sare, piper şi o linguriţă de muştar. Frigăruile se prăjesc pe jar, ungându-le, din când în când, cu amestecul preparat anterior.
Pofta buna!