Frigarui din pui cu lamaie
PrinteazaO reteta de frigarui din pui cu lamaie si ardei rosii, ardei verzi, dafin, ardei iute, usturoi, ulei si sare.
- 5 bucăţi piept de pui
- 2 lămâi
- 2 ardei roşii
- 2 ardei verzi
- 3 rămurele de dafin proaspăt
- 1 ardei iute mic
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri de ulei
- sare
Mod de preparare:
Se storc lămâile. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa şi usturoiul. Se taie ardeiul iute în două, se scot seminţele şi se sărează. Se amestecă toate aceste ingrediente într-un bol, apoi se adaugă ulei şi sare, obţinându-se o marinată.
Se taie pieptul de pui în bucăţi mici. Se pun într-un castron şi se acoperă cu marinata. Se amestecă şi se lasă la marinat 2 ore. In acest timp, se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie ardeii în cubuleţe. Se curăţă frunzele de dafin.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Se acoperă tava cuptorului cu folie de aluminiu. Se scot bucăţile de carne din marinată şi se înfig pe beţe de frigărui, alternând cu foile de dafin şi cubuleţele de ardei. Se pun frigăruile pe tavă şi se sărează.
Se lasă 20 de minute la cuptor şi se întorc frigăruile pe fiecare parte, ca să se pătrundă bine. Se scot din cuptor şi se pot servi cu o garnitură de orez alb.
Poftă bună!