Frigarui din pui
PrinteazaFrigarui din pui din: piept de pui, ceapa, slanina, rosii, cimbru, vin, otet, bulion, usturoi, ulei, piper, sare.
- 1/2 kg piept de pui
- 2 cepe
- 50 g slănină
- 2 roşii
- cimbru
- 1 pahar vin
- 1 lingură oţet
- 1 lingură bulion
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie în bucăţele mici (înghiţituri). Acestea se spală şi se pun într-un castron. Separat se pregăteşte un sos din vin, bulion, usturoiul pisat, ulei, piper, oţet, cimbru şi sare. Sosul se amestecă bine şi, dacă este cazul, se subţiază cu 2-3 linguri de apă, apoi se toarnă peste carne. Se lasă câteva ore la frigider.
Slănina se taie în feliute fine şi mici, ceapa se taie în patru şi se desface în foi, iar roşiile se taie în felii subţiri şi se elimină părţile mai moi, cu seminţe.
Frigâruile se realizează înfigând alternativ pe vergelele de metal sau din lemn o bucăţică de carne, o feliuţâ de slănină, o foaie de ceapă sau o felie de roşie şi aşa mai departe.
Frigaruile se pun la grătar şi se frig pe toate părţile. Uzual, se servesc mai mustoase, chiar în sânge, şi cu garnitură de cartofi prăjiţi, sau cu legume fierte.
Carnea de frigărui poate fi folosită şi direct, fără a fi ţinută în sos. Frigâruile se ţin pe grătar până ce se rumenesc bine şi fac o crustă crocantă.
Pofta buna!