Frigarui din sepii
PrinteazaFrigarui de sepii din: sepii, lamaie, usturoi, ulei, oregano, sare, piper, ouzo, otet, sofran, boia, patrunjel.
- 1,5 kg sepii mici, curăţate
- 2 linguri coajă de lămâie rasă foarte fin (fără partea albă)
- 1 lămâie (zeama)
- 1 linguriţă usturoi tocat mărunt
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă oregano uscat
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă piper măcinat
- 1 lingură ouzo
- 1 lingură oţet din vin roşu
- 1/4 linguriţă şofran
- 1/2 linguriţă boia iute
- lămâi şi pătrunjel pentru servit
Mod de preparare:
Puneţi sepiile într-un castron şi amestecaţi-le cu restul ingredientelor. Acoperiţi vasul, lăsaţi în frigider pentru cel puţin 3 ore.
Scoateţi sepiile din marinată (păstraţi marinada), înşiraţi-le pe frigărui, pe lung, prinzând şi partea tubulară. Frigeţi-le cca 3-4 min pe fiecare parte, cu grătarul pus la 15 cm distanţă de jar.
Ungeţi-le din când în când cu ulei de măsline.
Serviţi imediat, cu marinada rămasă.
Pofta buna!