Frigarui din tofu prajit
PrinteazaO reteta de frigarui din tofu prajit din: tofu, pesmet, ulei, sos de soia si mirin. Mirinul este un vin dulce, preparat din orez, care conţine zahăr în proporţie de 40-50%. Se spune că era folosit încă de acum 400 de ani.
- 250 g tofu
- 100 g pesmet
- ulei
pentru sos:
- 3 linguri cu sos de soia
- 2 linguri cu mirin
Mod de preparare:
Taie tofu în felii potrivit de groase. înainte de a fi gătit, trebuie lăsat să se scurgă aproximativ 30 de minute, pus între două plăci de lemn, eventual cu o greutate deasupra, înfige în fiecare bucată de ţofu câte un băţ de frigăruie.
Trece-le prin pesmet, scutură-le uşor de surplus şi păjeşte-le în ulei încins, la foc iute, pe ambele părţi. Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de grăsime. Aşază bucăţile de tofu pe un platou şi serveşte-le alături de salata ta preferată, nu înainte de a le stropi cu sosul de soia amestecat cu mirin.
Frigarui din tofu prajit
Pofta buna!