Frigarui din tofu cu usturoi si susan
PrinteazaFrigarui din tofu cu usturoi si susan din: tofu, faina, amidon, ou, usturoi, seminte de susan, ulei, sare, rosii cherry praz, sos de soia, ghimbir ras, ceapă verde, zahăr.
- 200 g tofu
- 1 lingură făină
- 3 linguriţe de amidon
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de seminţe de susan
- 50 ml ulei
- sare
- 100 g roşii cherry
- 1 praz
Pentru sos:
- 100 ml sos de soia
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de ghimbir ras
- 1 ceapă verde
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Se taie brânza tofu în cubuleţe de aceeaşi mărime. Se amestecă făina cu amidonul. Se bate oul, iar usturoiul se curăţă şi se zdrobeşte.
Se ung bucăţile de tofu cu usturoi, se dau prin făină, apoi prin ou şi la final se presară pe toate părţile seminţe de susan.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc bine cubuleţele de tofu. Se spală prazul şi se taie bucăţi.
Se pregătesc frigăruile, alternând tofu, roşiile cherry şi prazul. Se pun frigăruile într-o tavă şi se dau la cuptor, la foc mediu, 5 minute.
Se amestecă sosul de soia cu usturoiul tocat, ceapa solzişori şi ghimbirul.
Se condimentează cu sare şi zahăr şi se amestecă bine. Se serveşte alături de frigărui.
Frigarui din tofu cu usturoi si susan
Pofta buna!