Frigarui din vrabioara de vita
PrinteazaFrigarui din vrabioara de vita din: otet, ulei, ceapa, sare, mustar, nucsoara, cuisoare, usturoi, tabasco, vrabioara, zucchini, ardei, rosii, ceapa, ananas.
- 1/2 cană oţet din vin
- 1/2 cană ulei
- 1 ceapă mică, tocată
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă boabe de muştar, zdrobite puţin
- 1/2 linguriţă nucşoară rasă ori măcinată
- 1/4 linguriţă cuişoare zdrobite
- 1 căţel mare de usturoi, bine zdrobit
- 1/2 lingură sos Tabasco
- 800-900 g vrăbioară de vită, fără os
- 1 zucchini subţire
- ardei gras de diferite culori
- roşii cherry
- 1-2 cepe roşii micuţe
- bucăţi de ananas (facultativ)
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în cuburi de 2,5-3 cm. Combinaţi primele 9 ingrediente, amestecaţi-le cu carnea şi lăsaţi la marinat, în vas acoperit, timp de cca 24 ore.
Scoateţi carnea şi păstraţi marinata. Alternaţi pe frigărui bucăţi de came, rondele de zucchini, roşii, bucăţi de ceapă, ardei şi ananas. Plasaţi grătarul la cca 10 cm de jar.
Frigeţi 12-15 min, întorcând frigăruile pe toate părţile şi ungându-le cu marinată.
Pofta buna!