Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata

Printeaza

O reteta de frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata din: suc de maracuja, suc de portocale, suc de limette, zahar, miere, ardei iute, ciocolata amaruie, frisca, ananas, papaya, banane, capsuni si zahar pudra.

 

Ingrediente:Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata

  • 100 ml suc de maracuja
  • suc de la 2 portocale
  • 2 linguri suc de limette
  • 100 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 2 ardei iuti verzi
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca
  • 1 ananas
  • 1 papaya
  • 2 banane
  • 400 g capsuni
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se fierbe un sirop din supurile de fructe, zahăr şi miere, timp de aproximativ 10 min.

Se lasă să se răcească. Se taie în două ardeii iuţi, pe lung şi se toacă.

Se mărunţeşte ciocolata şi se pune într-o crăticioară, cu ardeii şi frişca; se lasă sa se topeasca, amestecand.

Se lasa sa se raceasca.

Se decojeşte ananasul şi se taie sferturi; se îndepărtează cotorul. Se taie în două fructul de papaya şi se scot samburii cu linguriţa.

Se decojeşte apoi fructul. Se decojesc bananele.

Toate fructele se taie bucăţi potrivite.

Se înfig pe ţepuşe de lemn, alternând cu căpşuni.

Frigăruile de ung cu si­rop, cu pensula şi se pun la fript pe grătarul încins cca 5 min.

Se servesc alături de sosul de cioco­lată. Se pudrează cu zahăr.

Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata

Frigarui de fructe la gratar cu sos picant de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.